Otsing sellest blogist

kolmapäev, oktoober 26, 2011

Põrandaaluse salaorganisatsiooni avalikustamine

Lugupeetud blogikülastajad! Kui teile on viimase aasta jooksul tundunud, et Sallihullu varrastelt väljuvate sallide hulk on kuidagi kasinaks jäänud, siis nii ei ole see tegelikult teps mitte. Kootud on mehiselt, aga siiani sahtlisse. Nüüd aga on aeg küps, sest saabunud on Raamat! Roosa, ilus ja väidetavalt kahekilone!
Eelmisel aastal, umbes samal ajal pöördus minu poole Lugupeetud Autor ja küsis tagasihoidliku, isegi paluva häälega, kas ma oleks nõus uue raamatu jaoks natuke kuduma rätte? KAS MA OLEN NÕUS??!! Käed hakkasid värisema, vastutusekoorem vajus õlgadele ja süda pakatas uhkusest usalduse eest. Andke mulle lõnga ja ma koon seda!
Kohe muidugi selgus, et ega reakudujale mingeid toredaid mustreid ei antagi- esimeseks oli romb tavaline, nuppe vähe jne.
Aga siin ta on - rombikirjaline rätt.

Edasi läks asi paremaks ja hakkas jumet võtma. Sophia aineline rätt:

Siis kui Lugupeetud Autorid enam ise ei jaksanud, siis jagati näpuotsaga ka Tõeliselt Toredaid Mustreid. Viljaringide rätt. Uus ja huvitav ja kohutavalt suur. Nuppe jätkus. Priskem rätt on kaks korda nii suur kui sall ja muidugi võtab kudumine ka kaks korda rohkem aega. Salliraamidele tuli pikendused teha.

Õnnestus saada ka üks kolmnurkne, tipust alustatud rätt. Teekiri. Algul läheb kudumine ludinal, sest silmuseid vähe, lõpp aga venib ja venib.

Rääkisin Autori arvutist välja veel mustreid. Need kaks torbikukirjaga rätti kudusin enda, mitte raamatu jaoks. Kõige lemmikumad, sest alustamine on välimisest äärest, seega pitsi ei pea eraldi tegema, kogu aeg läheb väiksemaks ja loomulikult meeldivalt suur nuppude hulk!

Valge torbikukiri läks suvel "Kurjale võõrasemale" kingituseks koos kinnastega.

Ja siis sain ma veel proovilapikesi kududa. Otsustage ise - kui "lapikesel" on 100 silmust ja samapalju ripse, kas tema nimi on siis Lapike või Noor Sall?
Siin nad on - perekond lapikesed.

Oi, milline rätikudumine nüüd lahti läheb. Jõudu kõigile ja suur tänu Raamatu tegijaile!

11 kommentaari:

Heli ütles ...

Oh, imeline! Ootan ärevusega, millal saan Eestis raamatupoodi.

Kai:) ütles ...

Silmad ahmisid muudkui järgmist ja järgmist ja järgmist pilti...VÕIMSAD TÖÖD!Näpud lausa sügelevad seda kahte kilo ilu sirvima....!

Anonüümne ütles ...

Super! Rättide ilu vaimustas mind ootamatult! Väga kaunid! /INGE/

Arella ütles ...

Vau, kui vägev!

Muhv ütles ...

Ühesõnaga siin ei ole muu döelda, kui õumaigaaden-marmelaaden, ma lähen seda raamatut ka jahtima (just ahhetasin Krentu blogis tema esikraamatu üle)! Võrratud rätid oled kudunud. Too teine meeldib kohe üliväga.

Kadri Kivistik ütles ...

Oh saa mis ilu! Iga järgmine pilt tõi jälle rohkem ja rohkem ilu! Tõeline rättide paraad! Fantastiline!

Arnikai ütles ...

Taevas, kui põnev! Ja kui ilus! Ja need "noored sallid" - igas ühes pakatav soov suuuuureks kasvada!

Monika ütles ...

Vägev! Sinu pilte vaadates ootan raamatut veelgi kannatamatult!

Rees ütles ...

Mulle niiväga meeldib teada, mis on asjade taga jne jne See, et ma nüüd tean, millise meistri käed need rätid raamatus kudus, annab väärtust juurde nii raamatule kui ka neile kätele. Vägev naine oled! Aitäh!

ieska ütles ...

Eelmine kommentaar polegi ilmunud :S Igatahes väga võimas on. Igatahes.
Ma esimese asjana otsisin kohe raamatust Sinu kootud sallid üles ja tuleb karmi tõde tunnistada - mulle ongi nüüd rätti vaja :) Mantli peal kandmise oma :P
Ja mantel tuleb nüüd ju ka veel hankida ja ..

lagrits ütles ...

Milline tore üllatus sind blogimas leida! Kus ma küll enne olin?
Jõudu rätitamisel! Mul on augustis ostetud sallilõng jätkuvalt alles pool peal ootel: poolikuid tikkimisi ja õmblemisi on nii palju, et kuidagi ei saa rattalt maha.
Uuest raamatust pean vist jõuluvanale kirjutama, aga mine tea, kas ta ikka enne rätiraamatu toob,kui salliraamat on selgeks õpitud...